A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Újház 970*250
Köki 300*300

FUTBALLÜNNEP A NÉPLIGETBEN

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

A Népligethez közel elhúzó repülõk és a pálya szomszédságában zakatoló vonatok mit sem sejtve végezték dolgukat a rendkívül kellemes kora õszi idõben, miközben rengeteg szurkoló árasztotta el a népligeti stadiont, hogy megtekintse a magyar liga szuperrangadóját. A mezeket tekintve tiszteletét tette a lelátón Tom Brady és kiváló elkapója, Wes Welker, kíváncsian várta a kezdést a két védõklasszis: Justin Tuck és Clay Matthews, de a futballt választotta szombat délutáni programjaként Ben Roethlisberger és Michael Vick is. A helyszínen természetesen rengeteg Hurricanes- és Wolves-rajongó buzdította a kedvenceit, ám a többi magyar csapat is nagy számban képviseltette magát, és a nézõk között felbukkantak többek között a Rebels, a Raptors, a Heroes vagy a Soldiers tagjai is.

Fantasztikus hangulatban, mintegy 1.500 nézõ elõtt kezdõdött a találkozó, amelyet a helyi mûsorvezetõ a 2008-as bajnoki döntõ óta a legnagyobb érdeklõdéssel várt magyar összecsapásként harangozott be. Tegyük hozzá, nem is alaptalanul. A Wolves 2004-es alapítása óta soha nem szenvedett vereséget magyar csapattól, ráadásul fokozta az eset pikantériáját, hogy a Hurricanes néhány évvel ezelõtt éppen a Wolves utánpótlásából vált ki és kelt önálló életre. A különválás óta a Hurrikánok sem szenvedtek vereséget, így adva volt, hogy a két elitklub egyikének biztosan megszakad a nagyszerû sorozata.

A nagy tét igencsak rányomta a bélyegét az elsõ percekre. Az elsõ visszahordást és támadó drive-ot a Wolves mutathatta be, de a vendégek egy hosszú futást követõen egy fumble keretében azonnal eladták a labdát. Hogy a Hurricanes tagjai is feszültek voltak, jól mutatta, nem éltek az ajándékkal, és õk is fumble-t vétettek. Még fel sem ocsúdtak a nézõk a történtek után, és újabb Farkas-fumble következett, amely végül az utolsó labdaeladásnak bizonyult a találkozón.

A hazai mester, Kovács Zsolt fiai nyugodtak meg elõbb, és kedvezõ mezõnypozícióból Ujfalusi Ákos elkapásával megszerezték a vezetést (7-0). Az ellentámadásból a vendégek is ízelítõt adtak a tudásukból, és ugyan touchdownig nem jutottak, de Storcz András révén három pontot feltettek a táblára (7-3). Arra a táblára, ahol a kezelõ hölgy elsõre 83 pontosra ítélte a Wolves mezõnygólját, szimpátiától függõen füttyszót vagy kacagást kiváltva a szurkolókból. A malõr nem zavarta meg a rendkívül összeszedetten kezdõ zöld-narancs egyletet, és a földi attakokat jegyzõ Danku Dávid közeli futásával újabb hatpontos találatot szereztek(14-3).

A második negyedben a vendégek is megemberelték magukat, és elsõsorban Csizmazia László hordásaival szinte darabjaira szedték a hazai védelmet. Meglehetõsen egyoldalú volt a meccs ezen szakasza, hiszen a Wolves állandóan futott, a hazaiak pedig képtelenek voltak ellene bármit is tenni. A vendégek támadófala nagyszerûen nyitott folyosókat Csizmazia és Cseperkáló Péter részére, akik szinte ellenállás nélkül masíroztak át a pályán. Ezekben a percekben rengeteg sárga zászlót is láthattunk repülni, de tegyük hozzá, a bírók nem alaptalanul szabdalták szét a találkozót. Rengeteg volt a szándékos szabálytalanság, röpködtek a 15 yardos büntetések, a játékosok nehezen tudták kordában tartani az indulataikat. Mivel Csizmazia kétszer is beköszönt, és Storcz is újra eredményes volt, miközben a Hurricanes támadásai rendre elhaltak, így vendégvezetéssel (14-20) vonultak pihenõre a csapatok.

A szünetben a Wolves cheerleadereinek mûsorát láthattuk, majd 20 percnyi szünet után folytatódott a rangadó. Az bizonyosnak tûnt, hogy ha a hazai edzõi stáb nem tud kitalálni valamit a Wolves futásai ellen, akkor bajban lesznek a hazaiak. Talán 2-3 passzkísérletet láthattunk az egész elsõ félidõben Récsei Dávidtól, a vendégek irányítójától, de az egyoldalú játék így is eredményesnek bizonyult. Hazai oldalon Bencsics Márk jól mozgatta a csapatát, és bár a passzjáték itt sem volt elsõrangú, az irányító többször is bátor futásokkal gyûjtött yardokat.

A találkozó arculatában változás következett be, amely a Hurricanes trénereit dicsérte. Ugyan a támadóegység produkciója továbbra sem volt hibátlan, de a védõk megálljt tudtak parancsolni az addig eredményesnek bizonyuló futásoknak, és hirtelen bajban találta magát a Wolves. Ebben a negyedben Bencsicset három alkalommal is sackelték a Wolves passzsiettetõi, de a vendégek támadói nem tudtak élni a felkínált lehetõségekkel. Ekkor is folytatódott a zászlóerdõ, amelybõl végül a hazaiak jöttek ki jobban, amikor Danku újabb touchdownjával átvették a vezetést (21-20).

Egypontos hazai elõnnyel fordultak az együttesek az utolsó, mindent eldöntõ 15 percre. Aztán amikor igazán kellett, Bencsics Márk igazi vezérré lépett elõ, és szinte egymaga biztosította be csapatának a gyõzelmet. Elõbb egy büntetésekkel tarkított drive végén három yardról sprintelt az end zone-ba (27-20), majd néhány perccel késõbb szemet gyönyörködtetõ 57 yardos futásával tette fel az i-re a pontot (33-20). A Wolves olyan helyzetben találta magát, amilyenben még soha, és az addig szinte kizárólag futásokkal operáló vendégeknek elõ kellett venniük a passzjátékukat.

Eleinte láthatóan nem mûködtek a Wolves légi támadásai, de néhány perc alatt összecsiszolódott a gépezet, és végig tudtak masírozni a pályán. Csizmazia újabb közeli futásával felzárkózott a vendégcsapat (33-27), de többet nem került hozzájuk a labda, amelyre az utolsó percekben nagyon okosan vigyázott a hazai együttes. Mivel az idõkéréseik szép lassan elfogytak a kétperces figyelmeztetés elõtt, azt követõen a Wolves már nem tudta megállítani az órát, amelyet rövid futásokkal pergetett le a Hurricanes gárdája. A legvégén Bencsics kétszer is térdelt, és a második térdelés azt jelentette, hogy a Népligetbe kilátogató szurkolók sporttörténelmet láttak, hiszen elsõ alkalommal veszített el magyar bajnoki meccset a Wolves együttese.

Egy rendkívül érdekes, ellentétes félidõket felvonultató mérkõzést láthattunk a Népligetben, ahol az elsõ félidei hibákat a második 30 percre kijavító Hurricanes megérdemelt gyõzelmet aratott Lee Hlavka csapata ellen. A Wolves ráfizetett az egyoldalú támadójátékára, és a vendégek már nem tudtak megfelelõ fordulatszámra felpörögni, amikor hátrányba kerültek a második félidõben. Hazai oldalon a védõfal eleinte nem volt képes felvenni a harcot a vendégek támadófalával, de amikor végre összerakták az elsõdleges védelmi vonalukat, dominálni tudták a találkozót. A Hurricanes támadóegysége sokat profitált az option playbõl, amely után az irányító vagy a futó sokszor könnyû yardokat szerzett. Az összecsapás krónikájához tartozik egy súlyos sérülés is, hiszen a hazai linebackert, Varga Ferencet agyrázkódás gyanújával a mentõ vitte el a pálya szélérõl.

Bár az alapszakaszból egy találkozó, a Rebels-Hurricanes találkozó még hátra van, a Lázadóknak gyakorlatilag csak matematikai esélye maradt a döntõbe jutásra, ott szinte biztosan a mai találkozó visszavágóját rendezik. Ugyan szombaton a Wolves elveszített egy csatát, de a háborút az a csapat nyeri majd meg, amely az október 22-i döntõben a mainál is fontosabb ütközetben jobbnak bizonyul, hiszen a bajnoki aranyérem majd az ottani gyõztes nyakába kerül.  

Budapest Hurricanes – Budapest Wolves 33-27 (14-3, 0-17, 7-0, 12-7)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások