A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Praktiker 970*250
Tesa 300*300

DÖNTÕBEN A RAPTOROK / Gorillaz – Raptors 14-16

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Az összecsapás úgy kezdõdött a Gorillák számára, ahogy azt a legrosszabb rémálmaikban tudták csak elképzelni. A dunaújvárosi kickoffot követõen Németh Márton (KR/S) kezében landolt a labda, aki a remekül blokkoló csapattársak, valamint a kissé álmosan mozgó hazai játékosok között egy nagyszerû sprint végén hatpontos találattal indította a meccset. A kétségkívül sokkoló kezdés ugyan nem ragadt rá a dunaújvárosi támadóegység tagjaira, de Juhász Attila (QB) vezetésével hiába jutottak el többször is az ellenfél területére, pontszerzés nem kísérte a fáradozásaikat.

A Raptorok ezzel szemben megérezték a vérszagot, és elõbb Szász Róbert (LB) révén begyûjtöttek egy fumble-t, majd egy mezõnygóllal tovább növelték az elõnyüket. A vendégek spread offense-e, a sokpasszos támadások kiválóan nyitottak teret Bakos Gábor (RB) futásainak, akivel egyszerûen nem tudtak mit kezdeni a hazai védõk. Mikor a békésiek mozgékony irányítója, Krasznai Balázs (QB) is feliratkozott a táblára, a hazai együttes igen nagy bajba került.

Azonban a dunaújvárosi játékosoknak helyén volt a szívük, és a nehéz helyzetben alaposan megrázták magukat. A sokat vállaló Hegedüs Dániel (RB) szépített, és a védelmük is kezdett egyre szilárdabb lábakon állni. A félidõhöz közeledve mindkét oldalon egy-egy interception is borzolta a kedélyeket, de sem Németh Bence (CB), sem Pekli János (CB) labdaszerzését nem váltották pontra a csapattársak. A félidõ utolsó pillanataiban a bírók furcsa ítéletei váltottak ki értetlenséget a játékosokból és a szurkolókból egyaránt, de az eredmény már nem változott.

A második 30 percet a hazai alakulat láthatóan óriási elánnal kezdte, és az erõfeszítéseiket egy közeli erõfutás, és az azt követõ extra, hét ponttal jutalmazta. A mai futballban ritkán látni olyat, hogy egy játékos három egymást követõen playben is szerepet vállal, három különbözõ pozícióban. Baranyai János (FB/PK) azonban éppen ezt mutatta be, hiszen elõbb egyyardos futással szerzett touchdownt, majd a jutalomrúgást is a megfelelõ helyre küldte, végül a pontszerzés utáni kickoffot is õ küldte át a Raptorok térfelére.

A dunaújvárosi védelem egyre inkább átérezte a rájuk háruló feladat súlyát, és többször is leparancsolta a pályáról a vendégeket. Ugyanakkor Bakos Gábor futásaival a meccs utolsó részében egyre többször meggyûlt a bajuk a Gorilláknak. Hazai részrõl Endrefi András (CB) interceptionnel vétette észre magát, de akár Juhász Attila, akár Gallai Dávid (QB) vette kezébe a karmesteri pálcát, a vendégvédelem magabiztosan állt a lábán.

Az utolsó percekben mindkét együttes mindent megtett a végsõ siker érdekében. A Raptorok sok futójátékkal rendkívül hatékonyan ölték az idõt, a Gorillák pedig hiába veselkedtek neki többször is a fordítás szándékával a támadásoknak, valami hiba mindig közbecsúszott. Az utolsó másodpercekben a Gorillák a vendégek 30 yardos vonaláig jutottak, ahonnan talán már egy rizikós mezõnygól-kísérletet is bevállalhattak volna, de a negyedik próbálkozást választották, amelyet Németh Márton sackje pecsételt meg.

Nagyszerû játékával és gyõzelmével a Békéscsaba gárdája a július 17-i döntõbe jutott, ahol az ellen a Nyíregyháza Tigers ellen lépnek pályára, akik a másik hibátlan alapszakaszt produkáló csapatot, az Újbuda Rebelst ütötték el a továbbjutástól. A Raptors a meccs elején kiváló játékot mutatott be, és a vendégek olyan különbségû vezetésre tettek szert, amely végül elégnek bizonyult a találkozó megnyeréséhez. A Gorillaz tagjai alapvetõen magukat okolhatják a vereség miatt, hiszen nagy elõnyt adtak a látogatóiknak, és a hátrányban lévõ játék a meccs végére felemésztette az energiáikat.

Nyilatkozatok:

Bachrathy Kornél, a Gorillaz tight endje:

„Nagyot küzdöttek a Raptorok, és megérdemelten jutottak döntõbe. Többször is lehetõségünk lett volna fordítani, de a legfontosabb helyzetekben rendre hibáztunk, így pedig nem lehet megnyerni egy elõdöntõt. Gratulálunk az ellenfelünknek!”

Tony Simmons, a Raptors vezetõedzõje:

„Villámrajtot vettünk, szinte el se hittem, hogy 16-0-ra vezetünk. Mi is a legjobb formánkat mutattuk, de az ellenfelünk is remekül játszott. Nagyon boldogok vagyunk, hogy döntõbe jutottunk, ahol az ellen a Tigers ellen játszunk, akiket elég jól ismerünk.”

Pontszerzések:

I. Németh Márton (KR) 80 yardos kickoff return touchdown (extra pont: Beliczay Olivér (PK)) 0-7

I. Beliczay Olivér 30 yardos mezõnygól 0-10

II. Krasznai Balázs 5 yardos futás (ep: sikertelen) 0-16

II. Hegedüs Dániel 5 yardos futás (ep: Baranyai János) 7-16

III. Baranyai János 1 yardos futás (ep: Baranyai János) 14-16

MVP: Bakos Gábor (RB) – Raptors

Dunaújváros Gorillaz – Békéscsaba Raptors 14-16 (0-10, 7-6, 7-0, 0-0)

Fotó: Kiss Norbert

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások