A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
ATENOR23_LAKE11_Banner_970x250_SZZS
Vajdapair-hja-300×300

HOSSZÚ HÁBORÚ / Raptors – Steelers 34 – 31

Acapella 640×480

A hazaiak Békéscsabán ott folytatták, ahol Szolnokon abbahagyták. Miután a Békéscsaba a visszahordást választotta, Horváth Csaba (3) rúgását Németh Márton (33) hordta vissza, rögtön a Steelers end zone-jába, körülbelül 80 yardos kickoff return TD-t szerezve. Beliczay Olivér a tõle megszokott pontossággal hajtotta végre az ezt követõ extra pontot, így a mérkõzés elsõ percében máris 7-0-ra vezetett a Raptors. Máris jöhetett a pályára a Steelers támadócsapata, de nem sokáig maradtak fent, Papp Péter DE kierõszakolt egy szabadlabdát, amit a hazaiak meg is szereztek a saját térfelükön, de az 50 yardos vonal közelében. Az ellentámadást a Steelers levédekezte, majd punt után Papp szabálytalankodott, facemask miatt 15 yardot haladt elõre a Steelers, de aztán 10-et sétáltak hátra holding miatt. 4. kísérletre is nekimentek (egyébként az egész mérkõzésre ez volt a jellemzõ részükrõl), és egy trükkös játékkal meg is szerezték a first downt, de aztán mégis el kellett rúgniuk a labdát. Beliczay holdingja után a remekül játszó Krasznai Balázs (11) passzát Benkõ Bence WR (29) kapta el középen, és kivel sikerült kicsusszannia a Steelers védõk kezei közül, kb. 80 yard megtétele után TD-t szerzett, 14-0. Ezután a Steelers a Raptors 23 yardos vonalánál ismét nekiment 4. kísérletre, de nem tudtak first downt szerezni, így a támadás joga a hazaiakhoz került. Vukasin Tomcic (8) hosszú elkapása is kellett ahhoz, hogy a drive végén egy 2 yardos futással Bakos Gábor (30) touchdownt szerezzen, 21-0 az elsõ negyed végén.

A 2. negyedben kicsit belassult a tempó. Egy Beliczay-punt után a vendégek a 12 yardos vonalról indultak, és Joe Selmser (11) irányító bal szélsõ futásánál (Selmser erõfutásai egyébként végig gondot okoztak a Raptoroknak) Szász Róbert (20) súlyosnak tûnõ sérülést szenvedett, a mentõ is begurult a pályára. késõbb kiderült enyhébb agyrázkódással megúszta a Selmser sisakjával való találkozást. Zahorán Csaba (93) LB facemaskja után a Steelers egyébként is taktikusan játszó, a labdát remekül rejtõ támadócsapat hatékonnyá vált, szépen haladtak elõre, Koleszár Péter TD elkapásával, pedig szépítettek, de az extra pontnál a snap kissé magasra sikerült Horváthnak, a 30 yardos vonalnál hasalt rá egy halom játékos a labdára, 21-6.

A harmadik negyed, a második félidõ kezdete is ígéretesen indult a Raptors számára, az addig remekül futó Lippai Péter (36) elejtette a labdát, amit a csabai Zahorán szerzett meg. Amint azt már idén megszokhattuk, a második félidõben a Raptoroknál Krasznai QB lent maradt, helyette Dögei Tamás lépett a center mögé. Nem csak az õ hibája volt, de a passzai nem nagyon akartak embert találni, amikor mégis, az elkapó nem tudta megtartani a labdát. Beliczay tehát puntol, Lakatos Bence (82) remek visszahordását is neki kellett megakadályozni a félpálya közelében. A Steelers drive-jának Imricskó Péter (81) vetett véget, aki kb. 10 yardról megállíthatatlanul menetelt be a Raptors end zone-jába. Sikeres extra pont után 21-13-ra módosult az állás. Ismét jöhetett Dögei és a Raptors, elõrébb jutniuk azonban igazából csak illegal helmet contact miatt sikerült. Tóth Gábor (13) kapott egy passzt a Steelers end zone-jában, de a vendégek védõi nem nézték tétlenül, többen is ott voltak, hogy megakadályozzák a TD-t. A következõ említésre méltó esemény Jobbágy Tamás elkapása, amely touchdownt ért, de Németh Bence kései, sportszerûtlen ütközése miatt a Steelers extra pontot körülbelül 2 yard távolságból rúghatta, de értelemszerûen 2 pontra mentek, ami sikerült is, 21-21, a 3. negyedben tehát a Steelers ledolgozta a 21 pontos hátrányt. A Raptors támadói Dögei irányításával továbbra sem muzsikáltak túl fényesen. A Steelers következõ pontokat érõ drive-ja során a támadófalban keletkezett egy kis zûrzavar, a támadó idõ lejárta miatt 5 yardot sétáltak hátrafele, de aztán 15-öt kaptak ajándékba Varga Ádámtól (58), aki pálya szélérõl mondott valamit az egyik játékvezetõnek, aki véleményt sárga zászlóval értékelte. Németh Bence ismét elnézte Jobbágyot, aki újabb TD-passzt kapott Selmsertõl, 21-28 a 3. negyed végén.

Az utolsó játékrész elején Dögei interceptiont dobott, de a labdát nem sokkal késõbb Demeter Ádám (34), a Raptors fürgelábú cornerbackje visszaszerezte, Selmser passzát a hazaiak 2 yardos vonalán szedte le. A hurok tehát szorult a Raptorok nyaka körül, a safety veszélye fenyegette õket. Egy negyed kihagyása után visszajött Krasznai, aki egy kb. 50 yardos középsõ futással hozta ki a csapatot a szorult helyzetbõl, majd Benkõnek adott egy újabb TD-passzt, ezzel 28-28. A meccs végéig nem születtek újabb pontok, viszont egy perccel a vége elõtt a Steelers a red zone-ban egy mezõnygóllal megszerezhette volna a gyõzelmet. De 4. és 10-nél inkább a futás mellett döntöttek, amit Purcsi György DT (73) és Tolnai Tamás LB (45) közösen állítottak meg. Állítólag Philip Hilderbrand, a Steelers vezetõedzõje elnézte a kísérletet, a bírók takarásában nem látta a down-jelzõt, azt hitte, csak a 3. kísérletnél járnak. Ezután még Krasznai is dobott egy interceptiont, de az idõ lejárt, a Steelers nem tudott élni az újabb lehetõséggel.

A 28-28-as állás miatt jöhetett a hosszabbítás, az érmefeldobást a Raptors nyerte és a védekezést választották. A meccs végére magára talált Raptors-defense azonban Horváth Csaba 3 pontot érõ mezõnygóljánál többet nem engedett a vendégeknek, adott volt, hogy a csabaiaknak TD-t kell szerezniük. Krasznai futásaival kerültek közelebb az end zone-hoz, a gyõzelmet jelentõ TD-t pedig Bakos szerezte meg a Raptorsnak, amely a három és fél órás összecsapás végét jelentette. A végeredmény tehát: Békéscsaba Raptors-Miskolc Steelers 34-31.

A végsõkig küzdõ, minden tiszteletet kiérdemlõ Steelers vezetõedzõje, Philip Hilderbrand az Észak-Magyarország napilapnak nyilatkozva elmondta: „A négyórás ideutazás miatt tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz a mérkõzés. Az elsõ félidõre még nem is sikerült „felébrednünk”. Aztán azonban felkeltünk a padlóról, nagyszerû második félidõt játszottunk. Ha nem nézem el a végén azt a 4. kísérletet, és field goalt rúgunk, alighanem nyerünk a rendes játékidõben.”

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások