A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Heszperidák 970*250
EfEf 300*300

BESZÉLGETÉS EGY LINEBACKERREL

acapella 640×480

Fotón: David Hawthorne LB, Seattle Sehawks

David, köszi, hogy idõt szakítottál erre. Nagyon király dolog, és értékeljük. Idén szinte csak a base védelemben és a rövid yardos szituációkra hívott playek esetében voltál pályán, a nickel poszton pedig Herring játszott. 2011-ben is ez lesz a helyzet, vagy idén csak azért játszottál ennyit, mert egy teljesen új posztra (WLB) kerültél át és az edzõk nem akarták, hogy túl sokat vállalj, és inkább azt szerették volna, hogy megszokd a helyet? – hangzott a Heater becenevû LB felé intézett elsõ kérdés.

Nem tudom. Azt fogom játszani, amit az edzõk szeretnének. Készen állok mindenre, amit az edzõk elvárnak tõlem, persze mindaddig, amíg segíthetek a csapatnak. Minden vágyam az, hogy minden downnál pályán lehessek, és mindent el fogok követni a holtszezonban, hogy ez elérjem.

Heater, nagy rajongód vagyok. Ha Pete Carroll és John Schneider megkérdeznének, hogy mit választanál az elsõ körben, mit mondanál? QB? DE? DT? OL? Köszi a választ!

Nem is tudom. Jobban átlátják a helyzetet, mint én, és tudják, hogy milyen játékosokra van szükségünk annak érdekében, hogy egy jobb csapat legyünk. A vezetõkre hagyom inkább a döntést.

Heater, jobban szerettél WLB poszton játszani, mint MLB poszton?

Határozottan más volt. Mindkettõt szerettem. Úgy éreztem, hogy Will linebackerként jobb lettem, de sokkal kényelmesebben érzem magam MLB-ként.

Hé, David, nem frusztráló, hogy te vagy a csapat legjobb linebackere, és mégis csak a harmadik legjobban fizetett vagy?

Egyáltalán nem. Úgy érzem, hogy most megmutatom mit is tudok. És ha továbbra is úgy játszom, ahogy eddig, biztosan meg lesz az eredménye.

Ha esetleg lockout lesz, fogsz bármely más csapattársaddal máshol edzeni?

A TCU-ban (Texasi Keresztény Egyetem) fogok edzeni. Épp mostanában intézzük a dolgokat. A liga összes TCU-n végzett linebackere azt tervezi, hogy oda megy vissza és ott fog edzeni.

Mit gondolsz Sam Bradfordról? Ki a legjobb támadójátékos, aki ellen játszol?

Azt hiszem Sam Bradford elõtt fényes karrier áll. Már újoncként is jó szezonja volt, sok ember elképzeléseit szárnyalta túl. És a legjobb támadó? Öregem, nagyon sok ellen játszottam. De szerintem Ahmad Bradshaw, aki a Giantsnél játszik. Még sosem szereltem olyan játékost, mint õ. Nagyon jó a srác. Gyakorlatilag átfut rajtad. Nagy játékos kis testben. Nem a legnagyobb srác, de keményen „visszaüt”.

Nagyon sokan úgy könyveltek el, hogy te veszed majd át Lofa helyét a Mike poszton, ha eljön az ideje. Mennyire volt fontos Lofa az olyan fiatal srácok számára, mint te a felkészültség és a „falkavezérség” szempontjából? Azt hinné az ember, hogy nagyon kell bízni valakiben, amikor áthívja a playt egy blitzre, hiszen arra kell hagyatkozni, amit õ lát.

Úgy gondolom, hogy Lofa volt az, aki segítette az NFL-re való átállásomat. Mikor idekerültem a szárnyai alá vett. És mikor tavaly megsérült, egyáltalán nem tûnt el a színrõl. Megmutatta, hogyan készül fel vasárnap, átadtad tudását, hogy mentálisan is fel tudjak készülni. Ez persze a teljesítményemen is javított.

Milyen jó Russel Okung? Tutira Pro Bowl játékos lesz, kb. következõ szezontól, egészen addig, amíg játszik. Szerintem szégyengyalázat, hogy nem voltál ott a Pro Bowlon idén.

Russ egyértelmûen egy állat. „Csiszolatlanul” érkezett a csapathoz, de a megfelelõ gondviseléssel és technikával azt hiszem, hogy Pro Bowl kaliberû tackle válik majd belõle.

Láttam, hogy néhány srácot nem sikerült szerelned. Azt hiszem egyikük Mike Tolbert volt. Kikkel nézel szembe a legkevésbé?

Mike Tolbertnek azért volt egy fumble-je is miattam. Az a Bradshaw nevû srác az, aki ellen nem szívesen lépnék pályára minden héten. Jonathan Stewartot, a carolinai srácot említeném még meg.

David, hogyan vélekedsz a 18 meccses alapszakaszról?

Már így is 20 meccset kell játszanunk. Lényegében ugyanarról van szó, csak kettõvel több fontos meccset kell játszanunk. Máshogy kell felkészítened magad egy olyan szezonra. De nem ellenzem, a foci az foci.

Milyen mérleget jósolsz jövõre a Seahawksnak? 10-6-ot vagy jobbat, és felhívjuk-e magunkra a figyelmet a playoffban?

Azt jósolom, hogy odatesszük magunkat majd a playoffban.

Heater, mit szeretnél jobbat? Egy nagy sacket, vagy interceptiont?

Határozottan az INT-et. Megmutatná, hogy milyen visszahordó is vagyok. Akkor kijön a bennem rejtõzõ Deion Sanders. Mikor nagy srácok kezében landol a passz, akkor egy teljesen másként játszunk, azt hisszük, hogy elkapók vagy futók vagyunk.

Heater, melyik TCU játékost szeretnéd a csapatban tudni?

Tank Carter, LB-t. Mikor ott voltam akkor fiatal volt és mögöttünk játszott. Láttam, ahogy egyre jobb lesz és megismeri a nevét mindenki. Laza lenne most lecsekkolni és mellette játszani.

Van Pete Carroll-lal vagy Ken Nortonnal kapcsolatos élményed, amit megosztanál velünk?

Norton edzõ egyszer egy New Orleans elleni hazai meccsünkön felgyújtotta a melegítõalsóját, hogy meg tudjon melegedni. A helyzeten ugyan nem változtatott, a gatya viszont tiszta lyuk lett, de megtartotta.

Forrás: thenewtribune.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások