A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Perfect Look 970*250
Roche 300*300

KULCS A SUPER BOWLHOZ

finn wellness 640*360

Fotón: Michael Turner RB, Atlanta Falcons

Az NFC:

1. Atlanta Falcons: Támadóstratégia
Többen úgy gondolják, hogy az utószezonban már tényleg úgy lehet nyerni, ha a futójátékkal megalapozzák a passzjátékot. És pontosan ezt fogjuk látni az Atlantától. Michael Turner biztosítja majd a kemény futójátékot, Matt Ryan irányító pedig adja mellé a szerteágazó passzjátékot. Plusz, a Falcons jobban futtatja a labdát a red zone-ban, mint bármelyik másik csapat az NFC-ben. Ez a támadó alakulat teljesen készen áll a rájátszásra.

2. Chicago Bears: A speciális csapatrész
Devin Hester és Danieal Manning nagy lehetõségeket ad a Chicago Bearsnek a visszahordások terén, és ez gyõzelmeket hozhat a playoffban. Az idei szezonban többször is láthattuk, amint Devin Hester végignyargalt a pályán, és amit õ tud nyújtani a visszahordásokkal, talán még értékesebb, mint a támadóstratégia. Gondoljunk rá ekképpen: Hester és Manning minden visszahordás során két first downt szerez a támadóknak, és akkor még nem is számítottuk bele a képességüket, hogy visszahordják TD-re a rúgást. Lovie Smith keze alatt így néz ki a futball Chicagóban. Játszd jól a védelmet, és hozd jó helyzetbe a támadókat a visszahordásokkal.

3. Philadelphia Eagles: Robbanékony támadócsapat
Az Eagles támadó alakulata tele van playmakerekkel, és sebességgel. Mindannyian tudjuk, hogy ez rögtön Michael Vicknél, az irányítónál kezdõdik, de ne feledkezzünk meg DeSean Jacksonról, Jeremy Maclinrõl és LeSean McCoy-ról. Andy Reid vezetõedzõ úgy alakította ki a támadásokat, a labdák a játékmesterekhez jussanak el, de olyan módon, hogy az elkapás után legyen elõttük szabad terület. Philly-ben szeretik a hosszú passzokat, és megnehezítik minden védelem dolgát, amely emberfogást alkalmaz ellenük.

4. Seattle Seahawks: Marshawn Lynch produkciója
Úgy kell játszania, mint egy igazi elsõkörösnek. A Seattle hazai pályán is az esélytelenebbik a Wild Card hétvége Saints-Seahawks párharcában, de versenyképesek lehetnek, ha Lynch termékeny tud lenni. Nem egy 150 futott yardos meccsrõl beszélek, hanem az alapokról: 3. és rövid helyzetekben, a red zone-ban, és az elkapások terén kell jól teljesítenie. A Seahawks persze több futót is használni fog, de ha elõre akarnak haladni, Lynch-nek Pro Bowl szintû játékot kell mutatni, hogy Pete Carroll elégedett legyen vele.

5. New Orleans Saints: Sean Payton playhívása
Igen, a Saints számtalan fegyverrel bír, mint Drew Brees, Reggie Bush, Marques Colston, stb. De ha Sean Payton hívja a playeket, ezeket a fegyvereket jobban ki lehet aknázni. Nem jut eszembe olyan védelmi koordinátor az NFC-ben, aki négy negyeden keresztül bírná a tempóját. A Saints a kreativitás jegyében fogja használni a felállásokat, amikbõl fogunk látni bunchot, stacket, és olyanokat is, amiket csak ritkán használnak. Persze, nem hagyják ki a klasszikus, kétfutós formációt sem. Úgy gondolom, jelenleg Payton a legjobb, támadó szemléletû vezetõedzõ a ligában, és igazán nagy kihívás minden csapat számára, ha playoff-körülmények között készül a Saints ellen.

6. Green Bay Packers: A nagy nyomást gyakorló védelem
A Packersnek olyan védelme van, amely elviheti õket Dallasba. Így a legegyszerûbb megfogalmazni, mert siettetni fogják az irányítót, és labdákat fognak szerezni. A rájátszásba jutott csapatok közül a Green Bay-nek van a legjobb secondary-je, és nem láttam még olyan offensive tackle-t, amelyik egy-egy ellen ki tudta volna kapcsolni Clay Matthews LB-t. A védelem playeit Dom Capers hívja, aki úgy állítja majd csatasorba embereit, hogy többüknek is meglegyen a lehetõsége az irányító sackelésére. Ne feledjük, januárban a védelmeken van a hangsúly.

Az AFC:

1. New England Patriots: A támadók párosításai
A New England azt akarja, hogy számukra elõnyös legyen a támadó-védõ párosítás a meccseken. A támadócsapatban többféle felállást fognak kipróbálni különbözõ játékosokkal, amíg meg nem találják a kedvezõ formációt. Az ellenük felálló védelmeknek nem adnak egy lélegzetvételnyi idõt sem, végig a párosításokra koncentrálnak, amikbõl Tom Brady ki tudja hozni a legtöbbet, nem számít, hogy ehhez a tight endek kellenek, esetleg Danny Woodhead RB egy linebacker ellen, vagy Wes Welkerre és a keresztirányú útvonalakra lesz-e szükség. Ha Brady-nek biztosítják a megfelelõ párosításokat, a Patriots meccseket fog nyerni.

2. Pittsburgh Steelers: A védelem játékmesterei
Amikor a Steelers-rõl beszélünk, két nevet ki kell emelni: Troy Polamalu és James Harrison. õk ketten a liga legjobb játékosai közé tartoznak, és Dick LeBeau védelmi koordinátor olyan helyzetbe fogja hozni õket, hogy képesek legyenek nagy playekre. Értékelem, amit Ben Roethlisberger ad a Pittsburgh támadóinak, de ahhoz, hogy a Steelers-nek esélye legyen a döntõben való szereplésre, nagyon sokat kell látnunk Polamaluból és Harrisonból, és fogunk is.

3. Indianapolis Colts: A támadó playek
Sémák szempontjából a Colts nem tartozik az extravagánsok közé. Leginkább kétfajta felállást fogunk látni, az egyik az Ace ((2 WR, 2 TE, 1 RB), a másik pedig a Posse (3 WR, I TE, I RB). Ennyi. ugyanazok lesznek az útvonalak az elkapóknak, és a futónak leggyakrabban továbbra is egyedül kell boldogulnia. De végül minden szál Peyton Manning kezében fut össze. Senki nem manipulálja jobban a secondary-t, és senki nem találja meg ennyire hatékonyan a védelem gyenge pontjait, mint õ. Várhatóan ugyanazt a playbookot fogják használni, mint az utóbbi jónéhány évben, de eredményes lesz.

4. Kansas City Chiefs: Nagy playek
Támadók, védõk, és special team. Gondoljunk csak olyan nevekre, mint Jamaal Charles, Dwayne Bowe, Eric Berry, és így tovább. a Kansas City össze tud állítani egy olyan játéktervet, amellyel a támadók a kezükben tudják tartani a meccs tempóját, de ennél a csapatnál szükség lesz arra, hogy a special team is pontot szerezzen, a védelem elvegye a labdát, a támadóktól pedig hosszú, robbanékony playekre lesz szükség, hogy Dallasba utazhassanak. Megoldható? Miért is ne lenne az. A Chiefs-nél megvannak hozzá a tehetségek.

5. Baltimore Ravens: Támadófal
A Ravens támadófala a liga legjobbjai közé tartozik, ez pedig azt jeleni, hogy Ray Rice-nak van hol futnia, Joe Flacco irányító pedig körülnézhet, mielõtt passzol. Amikor a Baltimore szóba kerül, mindenki inkább a védelemrõl beszél, de a támadók a futójátékkal a kezükben tarthatják az órát, és olyan helyzeteket alakíthatnak ki 3. kísérleteknél, ahol Anquan Boldin WR is bejön a képbe. Nincs az a cornerback, amelyik négy negyeden át képes tartani vele a lépést a keresztirányú útvonalaknál, ha feláll a slotba.

6. New York Jets: Revis és Cromartie
Rex Ryan védelme ennek a két CB-nek köszönhetõen olyan, amilyen. Ryan képes nyomást gyakorolni a támadókra úgy, hogy nem kell aggódnia a secondary egy-egy elleni védekezése miatt. Mindkét CB jammelés után is képes hatékony munkára, és akkor is jók, ha hátrébb kell állniuk. Plusz, a labdaszerzés sem áll távol tõlük. A vezetõedzõ pedig pontosan ezt akarja látni, egy olyan secondary-t, amely minden egyes playnél kihívások elé állítja az elkapókat. A Jets védelmétõl magas szintû játékra lesz szükség, és ezt ennek a két cornerbacknek kell elkezdenie, mert a teljes séma tõlük függ.

Forrás: The National Football Post

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások